Den lilla mullvaden som ville veta vem som hade bajsat på hans huvud

 

Mullvad1Foto:Britt Mattsson

Ett humoristiskt detektivmysterium tillika en formidabel bajskavalkad

Allt började en morgon när den lilla mullvaden stack upp huvudet ur sin håla för att se om solen hunnit upp. Något brunt och avlångt kom nerdimpande och landade rakt i huvudet på honom. ”Det var det fräckaste!” morrade mullvaden. ”Vem var det? Och rakt i huvudet på mig.” Han frågade duvan som just flög förbi: ”Är det du som har gjort det här?” ”Nej, hur kan du tro det? Jag gör såhär” sa duvan och släppte en vit, lös klick på marken. Då såg mullvaden att det inte var duvan…

2017 års ALMA-pristagare Wolf Erlbruch har illustrerat den mycket populära boken ”Det var det fräckaste!” skriven av den tyske barnboksförfattaren Werner Holzwarth. Skottes Musikteater erbjuder er möjligheten att se en skrattfylld föreställning baserad på den norska dramatiseringen ”Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hade baejset på hodet hans” av Tine Thomassen.

Pjäsen är ett vandringsdrama där mullvaden ilsket går runt till en mängd egensinniga djur i jakten på vem som gjorde det. Djuren bevisar sin oskuld i tur och ordning genom att släppa konkreta bevis. Föreställningen rymmer mycket musik och den framförs naturligtvis live på sedvanligt Skottesvis. 

 

  • Rekommenderad från 4 år. Kan med fördel ses åldersöverskridande.
  • Speltid: 45min

Info

Regi Hugo Emretsson
Medverkande Kalle Zerpe, Marie Skönblom och Ove Andersson
Musik Ove Andersson
Scenografi Hugo Emretsson
Kostym, mask och attributör Maria Fedko
Producent Pia Edström
Teaterförlag Nordiska ApS - Köpenhamn

Skottes Musikteater Mullvaden som ville veta...Foto:Britt Mattsson

Skottes Musikteater Mullvaden som ville veta...Foto:Britt Mattsson